Предвеликденско в Асеновград: Пръскат срещу кърлежи и комари, чистят и варосват

По график в различни зони на града бе осъществено пръскане с препарати против кърлежи и комари, съобщиха от Община Асеновград. Дезакаризация е извършена в централна градска част, на площада, около Историческия музей, читалище "Родолюбие", в парковете при Пожарната служба и срещу ОУ "Христо Ботев", по градинките на улиците "Асенова крепост" и "Съединение". При подходящи метеорологични условия пръскането ще продължи в Градския парк, в малката алея между Старата пловдивска автогара и Пешеходния мост, както и в градинките по улица "Цар Освободител".

Междувременно в рамките на вчерашния ден служителите от чистотата са събрали 250 чували с отпадъци. Предвеликденската акция е проведена по улица "Цар Иван Асен II" – от стария гробищен парк към Козановско шосе. Сметопочистващата фирма е извозила отпадъците до депото. След почистване са варосани бордюрите на тротоарите по улиците "6-и януари", "Съединение", "Марица", "Васил Левски", "Александър Стамболийски", "Княз Борис I", "Христо Ботев" и бул. "България".

Община Асеновград призовава гражданите да не паркират автомобилите си от 07:00 ч. до 15:30 ч. на улиците "Стоян Джансъзов" и Козановско шосе, по които предстои почистване и варосване. От местната управа отново апелират да се спазват мерките, наложени от министъра на здравеопазването, с които се забранява посещението на паркове, градини, спортни и детски площадки за времето на извънредното положение.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини