Окриха лабораторията за изследване на COVID-19 в УМБАЛ "Свети Георги"

Изображение 1 от 3

    В двора на УМБАЛ "Свети Георги" днес официално бе открита новата лаборатория за изследване на коронавирус. На церемонията присъства началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. При откриването той похвали Пловдив и посочи, че е по-особен от другите градове в България – еталон за това, което може да се случи т.е. от гола поляна за кратко време да се издигне лаборатория и то една от малкото такива у нас. По думите на ген. Мутафчийски тя ще продължи да функционира и след като се преодолее кризата с коронавируса, тъй като "светът винаги ще е изправен пред подобни предизвикателства".

    Лабораторията, в която ще се правят високоспециализирани изследвания, е оборудвана с всичко необходимо, разполага с няколко помещения, за да няма смесване на потоците пациенти. В нея ще работи квалифициран екип от специалисти.

    На откриването присъстваха и областният управител Дани Каназирева, кметът на Пловдив Здравко Димитров, директорът на болницата проф. д-р Карен Джамбазов, бизнесменът Георги Гергов, дарил средствата за изграждане, и пловдивският митрополит Николай, който благослови и освети лабораторията.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини