Отделението за пациенти с COVID-19 в Асеновград е готово, предстои оборудване

Изображение 1 от 2

    Приключи ремонтът на новото отделение в МБАЛ – Асеновград, предназначено за настаняване на заразени с коронавирус COVID-19. Изграждането му стана в рамките на 2 седмици. Сумата, която бе отпусната по предложение на кмета Христо Грудев и с решение на Общинския съвет, бе в размер на 290 000 лева. Финансовата стойност на строително-ремонтните дейности възлиза на 265 340 лева. Останалите пари ще бъдат ползвани за закупуване на оборудване на отделението.

    За момента са поръчани 6 интензивни легла по 2 000 лева и 18 болнични за по 600 лева, които отговарят на всички съвременни изисквания. Фирмата-доставчик е обещала, че те ще бъдат осигурени до началото на следващия месец. Доставката ще бъде от Турция, като МБАЛ – Асеновград е платила 50% от стойността на поръчката. Към тях са поръчани допълнително медицински матраци, както и помощни шкафчета. Предстои оборудване на всички останали помещения наред във времето.

    Управителят на МБАЛ д-р Иван Червенков съобщи, че е поръчал 3 дихателни апарата на стойност близо 33 700 лева всеки от тях. Доставката им се очаква след великденските празници.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини