Продължава набирането на доброволци за отряд за извънредни ситуации "Асеневци"

Удължава се срокът за набиране на доброволци към доброволно формирование "Асеневци". Решението е той да бъде до 30 дни след прекратяване на извънредното положение и отпадане ограниченията за пътуване. Целта е да се предостави възможност на повече желаещи да успеят да подадат документи, без да възниква струпване на хора. Единствените изисквания към участниците са да са навършили 18-годишна възраст, да са клинично здрави, да не страдат от психично заболяване и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Документи могат да се подават и в момента. Всеки желаещ да може да се снабди с тях и има време да се запише. Образци се получават в Център за информация и услуги в сградата на Общината, както и в Пожарната в Асеновград.

Работата на доброволците ще бъде да се включват при спасителни операции, ограничаване и ликвидиране на пожари, операции по издирване и спасяване, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи, оказване на първа помощ на пострадалите при пожари, бедствия и извънредни ситуации и други операции, свързани със защитата. За да бъдат подготвени за всичко това, на участниците се провеждат обучения, тренировки, състезания и учения.

Отрядът ще бъде свикван само при нужда, а ангажимент на доброволците е да поддържат готовност за явяване и изпълнение на задачи.

Привилегия за картотекираните членове на "Асеневци" през първата година от членуването им ще бъде правото да ползват безплатно места в зони за платено паркиране в града, въз основа на предоставен им пропуск. След това, според постиженията и заслугите си, доброволците ще получават и допълнителни преимущества.

Служители от МВР и военнослужещи не могат да членуват в доброволни формирования.

За допълнителна информация телефонът е 0331 20 293.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини