42 са случаите на COVID-19 в Пловдивско, свободните легла в болниците са 443

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на област Пловдив, е 42. От тях 30 в Пловдив, 2 в Карлово, 2 в Кричим, 2 в Хисая, 2 в Родопи и 4 в Стамболийски. Новите два случая от днес са от Стамболийски и от Пловдив. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

В пловдивските болници до момента са били диагностицирани и приети за лечение и 5 пациенти от други области – 1 от Стара Загора, който вече е оздравял, 2 от Пазарджик и 2 от Смолян. Двама пациенти са починали – един от Хисаря (Пловдив област) и един от Пещера (Пазарджик област).

Общият брой на оздравелите пациенти е вече 22, на домашно лечение са 4.

Към момента хоспитализирани са 18 лица, както следва:

  • В УМБАЛ “Свети Георги“ се лекуват -10, от тях 1 на интензивно лечение.

  • В УМБАЛ „Каспела“ – 3, от тях 1 на интензивно лечение

  • В УМБАЛ „Пълмед“ – 5 от тях 1 на интензивно лечение

До момента има и двама екстубирани пациенти в Пловдив.

Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 8 ч. днес е 1 374.

Областният управител допълни, че общият брой на свободните легла в здравните заведения в областта са 443, от които 86 са интензивни.

Общият брой обработени проби за последната седмица са 316, от които положителни са общо 5 за Пловдив област.

"В здравните заведения са осигурени необходимите предпазни средства и защитни облекла за медицинските лица, които работят в отделенията за коронавирус. Приемните кабинети също работят като се следва алгоритъма за консултиране на пациенти, евентуално хоспитализиране или назначаване на домашно лечение. Ежедневно Спешна помощ получава информация за свободните легла, в това число и за интензивно лечение, което улеснява работата на спешните медици и обслужването на пациентите“, уточни Каназирева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини