Две асеновградчанки с тестове за коронавирус

Има двама асеновградчани, които са контактни на санитарка с COVID-19 от пловдивската болница "Пълмед". Единият е с травми след претърпян пътен инцидент, вече е изписан за домашно лечение и е под карантина. На втория карантината е изтекла без проявена симптоматика. Това съобщиха от Общинския оперативен щаб в Асеновград.

Инспектор от РЗИ е докладвал за бивша медицинска сестра, лекувана от различно заболяване в инфекциозна клиника в Пловдив през месец март. Тогава тя е била тествана за COVID-19, като резултатите са били отрицателни. Преди няколко дни обаче жената е проявила симптоми на грип и превантивно е изпратена в пловдивска инфекциозна клиника за изследване. За тестване е изпратена и друга жителка на Асеноград, чийто син работи в Банско. През месец януари той я е посетил за кратко. Жената е имала главоболие, заради което й е направен бърз тест, след което е била насочена от личния си лекар към пловдивска болница и там е тествана с PCR тест.

Както стана известно малко по-рано днес, засега няма потвърждение или данни за случай на жител на община Асеновград, заразен с коронавирус.

От МБАЛ – Асеновград не са изпращани нови проби за изследване. Управителят д-р Иван Червенков съобщи, че една пациентка е приета с хронична дихателна недостатъчност, но е категоричен, че при нея няма съмнение за новия вирус. Повечето случаи, пристигащи в болницата към момента, са кардиологични. В Детското отделение пък има само един малък пациент.

Новото звено за прием на заразени с COVID-19 лица вече е напълно готово и до края на седмицата се очаква пълното му оборудване да е факт.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини