Знаци, маркировка и сигнални ленти в асеновградските паркове

    6 паркове и градини на територията на Асеновград са обозначени със знаци и сигнална лента. Положена е маркировка по алеите, а на пейките са поставени предупредителни табели, че е забранено сядането. Става дума за Градския парк, парка до жп гарата, парка срещу ОУ "Христо Ботев", парка на улица "Цар Освободител", парка зад Пожарната служба и малкия до Пешеходния мост. Освен знаците и надписите за вход и изход, посоката на движение вътре по алеите е обозначена със стрелки.

    В четири от парковите пространства са обособени маршрути с по един вход и изход. Само в Градския парк и в този на улица "Цар Освободител" има по две алеи, определени за разходка. Ангажимент по обозначаването на парковете в населените места имат кметовете и кметските наместници. Мерките се предприемат, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, с която се допуска посещението на паркове, но при строго определен ред. Всички схеми на маршрутите са качени на сайт на Общината.

    Местната управа апелира гражданите да се съобразяват с разпорежданията и да спазват обозначенията, за да не възникват нежелани ситуации. Фактът, че до момента все още няма положителна проба в града доказва, че с общи усилия асеновградчани успяват да контролират желанието си за разходка в хубавото време и се въздържат от контакти, защото социалната изолация е най-сигурното лечение срещу каквато и да е епидемия. Общината благодари на всички, спазващи правилата, тъй като по този начин пазят здравето и живота, както на своите близки, така и на непознати.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини