БФС утвърди подновяване на първенството на 5-и юни, обяви временното класиране във Втора лига за крайно

Първенството в efbet Лига ще се поднови на 5-и юни, утвърди днес изпълнителният комитет на БФС на свое заседание. Шампионатът ще продължи евентуално в седем кръга, ако няма нов взрив на епидемологичната обстановка.

Шампионатът във Втора лига може да се смята за завършен, като първият във временното класиране ЦСКА 1948 (София) печели място в елита за следващия сезон. Следващите два тима Септември (Сф) и Монтана ще играят баражи с 13-ия и 12-ия от първа лига.

Сезонът трябва да завърши на 16-и юли с последните баражи, а на 17-и юли ще се отвори и трансферният период. Турнирът за Купата на страната ще се играе в два мача на полуфиналите, а финалът ще се състои на 1-и юли. Следващият сезон трябва да стартира на 24-и юли.

Първа лига ще продължи на 5-и юни с мачовете от 25-ия кръг на редовния сезон, а след това трябва да се изиграят още пет кръга от плейофите. Баражите за място в Лига Европа и попълване на Първа лига ще се играят между 14-и и 16-и юли.
Пресаташето на БФС Христо Запрянов уточни, че при ново извънредно положение за крайно класиране се приема това класиране, което е заварено към момента на прекратяването на първенството.

Изпълнителният комитет днес прие предложения за промени в нормативните документи. Има една промяна, която касае първенствата в Трета лига за сезон 2020/2021. Що се отнася до изпадащите, те няма да бъдат определяни в Наредбата, а всеки Зонален съвет ще ги решава с Указание преди началото на първенството в зависимост от икономическото и демографското състояние на региона. Изпадащите могат да бъдат от 1 до 4 отбора в крайното класиране.

Подновяването на първенството ще продължи с пет смени за всеки отбор по време на мач, като отборите имат право да спират за смяна играта три пъти. Това означава, че в два поне случая те трябва да извършат по две смени едновременно. Промяната беше утвърдена от Борда по правилата на играта (ИФАБ) и се касае не само за България, а може да се прилага в цяла Европа.

Временно се намаляват таксите за длъжностните лица, като свалянето е с 23 процента. Това важи до края на този сезон.
От Втора лига пък изпадат по спортен път отборите на отказалия се Верея, Поморие, Спартак (Варна) и Спартак (Плевен).

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини