Пенсионирана лекарка, работила в Нареченски бани, е с COVID-19, но не е поставила в риск нито колеги, нито пациенти

Медицинският щаб към областния управител продължава да действа с нова заповед след края на извънредното положение и ще заседава всеки понеделник 13 чТова съобщи на брифинг преди минути областният управител Дани Каназирева.

92-ма са към днешна дата пациентите с положителни резултати за COVID-19 в областта. От тях 46 са в Пловдив, 32 в Родопи, 5 в Стамболийски, 2 в Карлово, 2 в Кричим, 2 в Хисаря, 2 в Перущица и 1 в Калояново.

Пенсионирана лекарка на 63 г., която е работила в Нареченски бани, е един от заразените здравни работници, обявени днес от Националния оперативен щаб, посочи Каназирева. Жената обаче не е била на работа от 2 месеца, тъй като санаториумът е затворен от обявяване на извънредното положение. Тя е от близкия семеен кръг на лекаря, който беше констатиран с положителна проба от онкодиспансера и затова се оказа всъщност положителна. Няма риск за медици или пациенти, обясни областният управител.

Оздравелите в областта са 36, на домашно лечение са 44, а 12 са хоспитализирани. Под карантина са общо 3 126 души.

През последната седмица в пловдивските лаборатории са обработени общо 1 175 проби, от които 10 са положителни, като те вече бяха съобщени от Националния щаб, посочи още Каназирева.

 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини