Невинно изображение блокира Android телефони

Мобилните потребители периодично се сблъскват с опасни съобщения или символи, които неочаквано могат да блокират техните телефони. Сякаш по-често това става при iPhone, но сега научаваме, че подобен проблем засяга и някои Android устройства. Най-обикновена картинка може да блокира някои Android телефони, ако бъде сложена като тапет, и никой не знае защо се случва това.

Визуалната уязвимост засяга определени флагмани, сред които най-вече такива на Samsung. Когато изображението бъде поставено като тапет, апаратът блокира и влиза в неприятен цикъл на непрекъснато пускане и гасене на екрана. Дори и да го рестартирате, телефонът продължава да прави същото, когато се включи отново.

Това състояние се нарича soft brick: временно блокиране на телефона, което обаче може да бъде оправено по относително прост начин, като например изтриете виновния файл.  

Важно е да се уточни, че изображението причинява проблема само ако бъде сложено като тапет. То е безобидно, ако го отворите през Google Photos или друга Android галерия. По този начин проблемът се различава от повечето такива бъгове, при които е достатъчно просто да изпратите есемес или файл по имейл.

Ние ви препоръчваме да не пробвате това на вашия телефон и поради тази причина няма да публикуваме изображението или линк към него. Във видеото по-долу обаче може да видите какво става с Pixel 2, когато то бъде поставено като тапет на основния екран.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини