10 °C

Инфоздраве: Храната и здравословният начин на живот са най-важното лекарство срещу COVID 19

Храната и здравословният начин на живот са най-важното лекарство срещу COVID-19. Това съветват от Националната пациентска организация "Инфоздраве", пред журналисти в пресклуба на БТА в Стара Загора.

Трябва да се върнем отново към природата, да инвестираме в качествена храна, за да увеличим имунитета си, съветва д-р Антон Танев, председател на организацията и ръководител на проекта "Здраве за всеки".

COVID -19 засяга три от седемте защитни системи на човешкия организъм - имунитета, регенерацията и първичната кръвоносна система на човешкия организъм. Мишена номер 1 е храносмилателната система, която съдържа 80 на сто от имунната система на всеки един човек, посочи д-р Танев.

По думите му близо 40 на сто от населението вече е било заразено с коронавирус, но мнозина не са разбрали. Според него за някои хора последствията предстоят.

"Необходима е информационна политика за населението, която да започва още от образователната система, подготовката на бъдещите родители и обучението на семействата в здравословен начин на живот", изтъкна Добри Колев, зам.-председател на организацията.

Националната пациентска организация е учредена през миналата година и нейната основна цел е информиран избор на населението за неговото здравословно състояние.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини