Гешев отговори на коментарите и критиките на президента

Главният прокурор Иван Гешев отговори на коментарите и критиките на президента Румен Радев с изявление в сградата на съдебната палата, на което присъстваха всичките му заместници, членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и служители в държавното обвинение.

В изказването си Гешев атакува президента Румен Радев като посочи, че прокуратурата е била подложена на безпрецедентен политическо-партизански натиск от президента и обслужващи го политически формации. По думите на главния прокурор, слизайки при протестиращите в негова подкрепа пред сградата на президентството вчера Радев се е превърнал в "обикновен български политик от прехода след 89-та година".

"Ние всички не сме тук заради лични атаки срещи отделни магистрати или срещу главния прокурор. Тук сме, защото институцията прокуратура бе подложена на безпрецедентен политическо-партизантски натиск от президента на Република България и от обслужващи го политически формации", заяви Гешев.

"Българските прокурори, следователи и съдебни служители се гордеят, че работят с българските граждани, а не със слелите се с българската мафия и олигархия. Ще продължим да работим по същия начин, защото залогът е бъдещето на нашите деца и на родината ни и няма да ни спрат милиардите на олигарските, инвестирани в медии и политици.

Главният прокурор обяви, че времето на двойните стандарти е свършило и е време в затворите да влизат не само обикновени граждани, но и олигарси, които са ограбили народа през последните години.

"Уважаваме институциите, но няма да позволим рушейки държавността да се градят политически кариери и политически проекти, включително и от Радев. Вчера т.нар. обединител на нацията каза по същество, че българската прокуратура е мафия - нещо, което не си позволи дори приватизаторът Иван Костов. Съюзява се с мафията и хора, ограбили нашия народ. Радев и присъдружните му партии искат слаба и зависима прокуратура, която не може да защити българските граждани, а кражбите и грабежите да продължават както след 89 г.", заяви Гешев.

Той намека и даде заявка, че ще разследва държавния глава като посочи, че прокуратурата ще изчака и ще се съобрази с решението на Конституционния съд за имунитета на президента и може ли да се разследва за държавна измяна. Освен това Гешев обяви, че прокуратурата може да чака и докато изтече мандатът на Румен Радев, за да го разследва, включително и по случая с проверката, която Антикорупционната комисия е правила за назначаването на съпругата му Десислава Радева на работа.

По думите на главния прокурор, държавното обвинение не е зависимо от никого, включително от "Доган, Пеевски, Борисов, Радев" и други "дребни чиновници" и ще разследва всички.

Премиерът Бойко Борисов обяви пресконференция за 14 ч., но изчака да приключи изявлението на Гешев преди да започне със своето.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ша
    Шайката потъва
    3 -3
    15:11, 10 юли 2020
    На Иванка доста и' трепереше пискливото гласче, доган и пеевски може да я сменят с друга, малко по-умна прислужница.
  • 2
    19
    1952
    1 -3
    18:39, 10 юли 2020
    Радев го избраха два милиона,Борисов-един милион,а Иванчо-десет!!Кой ли ще победи?
    • 19
      1986
      3 -1
      19:57, 10 юли 2020
      Криви са ти сметките, Радев е президент на бесепарите, на на нормалните хора:)
  • 3
    До
    До 1952
    1 0
    20:15, 12 юли 2020
    Нито Радев нито Борисов нито Гешев не можеш да ги стигнеш, първият е човек с акъла си, другите са изпечени и доказали се мутри

Още новини

Последни новини