Депутат от ГЕРБ напуска парламента

Със 155 гласа "за", 10 "против" и 10 "въздържал се" парламентът прекрати пълномощията на Джема Грозданова от ГЕРБ. Мандатът ѝ се прекратява по нейно искане.

За оставката ѝ стана ясно, след като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи гласуването на оставката на Грозданова да бъде включено в седмичната програма.

Ето и мотивите на Грозданов с които е поискала да бъде освободена от парламента: 

"Възприемам поддържането и развитието на Европейския проект като основна цел на моята работа през годините.
Оценявам високо дадената ми възможност да изиграя основна роля в организацията и формирането на приоритетите на две председателства – на Комитета на Министрите на Съвета на Европа 2015-2016 г, както и на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Чрез длъжността, която заемах успявах да мотивирам позиции, да търся и да пазя баланса между институциите, да намирам компромисни решения чрез преговори. В полза на България. Успявах да намирам точката на съгласието по различни теми и да уважавам мнението на другия.

Признавам напредъка на България по време на прехода и искам всичко постигнато да се надгражда и да бъде устойчиво. Вярвам, че гражданите на България имат своята роля във вземането на решения.

Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка.

За мен „Парламентът е нарочно сформирано събрание на една нация, която има общ интерес – този на цялото“ / Едмънд Бърк в писмо до избирателите от Бристол, 1774 г."

Джема Грозданова е депутат от 2013 г. и е председател на комисията по външна политика. Те е народен представител от софийския 24-ти многомандатен избирателен район.

На 30 юни т.г. Грозданова присъства на събитие на Евро-атлантическия център за сигурност на Цветан Цветанов, където бившият втори човек в ГЕРБ представи доклад за сигурността.

Народното събрание освободи и Елена Пешева от "ВОЛЯ" от Комисията по вероизповеданията. По предложение на партията си тя беше избрана за член и председател на комисията по политиките за българите в чужбина.

Източник: offnews

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    4 -1
    14:56, 16 юли 2020
    Всички от ГЕРБ,начело с Давидкова сте безполезни за обществото,откакто сте се родили!Марш от Народното събрание и право в з......!
  • 2
    Аа
    Аааааааа
    2 0
    19:20, 16 юли 2020
    Ааа не в затвора , публичен линч!
Последни новини