34 души са заразените с COVID-19 в Асеновград до момента

34-ма са заразените с коронавирус към днешна дата, това стана ясно от заседанието на Общинския оперативен щаб - Асеновград днес. 

Последният пациент е 6-годишно дете. То е в добро състояние и без симптоми, като се предполага, че се е заразило от свой роднина. 

Семейството и контактните им лица са карантинирани.

За последното денонощие в Асеновградско под карантина са поставени общо 25-ма души, а на 10 е отпаднала.

Непрекъснато се извършват проверки от органите на РЗИ-Пловдив и РУ-Асеновград, като не са констатирани нарушения.

Няма и подадени сигнали за нарушаване на противоепидемичните мерки. 

В ромската махала "Лозница" в Асеновград положението е спокойно, увери здравният медиатор. Той посочи, че няма паника сред населението там, като непрекъснато следи за изпълнението на противоепидемичните мерки. 

"Най-важното сега е да  бъде открито лечение срещу този вид коронавирус, което да се ползва в момента, но и от самото лекарство да не се проявяват сериозни странични ефекти. 

Аз знам, че човечеството ще се справи. Трябва само да не се паникьосваме, да сме по-внимателни при контактите си, за да пазим себе си и околните", апелира кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, който е и председател на Общинския оперативен щаб. 

По време на заседанието бе обсъден вариант, в който жителите на общината, които са със симптоми и медиците имат съмнение, че може да са заразени с COVID-19, да се преглеждат в отделен кабинет. 

Целта е да се избегне струпване на хора пред Спешното отделение на МБАЛ - Асеновград, както и контакта на евентално заболелите с останалия поток от пациенти. 

За целта ще бъде извършен оглед и при възможност такъв кабинет ще бъде разкрит в сградата на лечебното заведение, като се обмисля да бъде обособен отделен вход за него. 

Към днешна дата в новото COVID звено към МБАЛ - Асеновград са настанени 3-ма пациенти със симптоми на коронавирус. 

На единия от тях PSR-тестът е дал положителен резултат, а на другите двама все още се изчакват резултатите.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини