12 °C

34 души са заразените с COVID-19 в Асеновград до момента

34-ма са заразените с коронавирус към днешна дата, това стана ясно от заседанието на Общинския оперативен щаб - Асеновград днес. 

Последният пациент е 6-годишно дете. То е в добро състояние и без симптоми, като се предполага, че се е заразило от свой роднина. 

Семейството и контактните им лица са карантинирани.

За последното денонощие в Асеновградско под карантина са поставени общо 25-ма души, а на 10 е отпаднала.

Непрекъснато се извършват проверки от органите на РЗИ-Пловдив и РУ-Асеновград, като не са констатирани нарушения.

Няма и подадени сигнали за нарушаване на противоепидемичните мерки. 

В ромската махала "Лозница" в Асеновград положението е спокойно, увери здравният медиатор. Той посочи, че няма паника сред населението там, като непрекъснато следи за изпълнението на противоепидемичните мерки. 

"Най-важното сега е да  бъде открито лечение срещу този вид коронавирус, което да се ползва в момента, но и от самото лекарство да не се проявяват сериозни странични ефекти. 

Аз знам, че човечеството ще се справи. Трябва само да не се паникьосваме, да сме по-внимателни при контактите си, за да пазим себе си и околните", апелира кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, който е и председател на Общинския оперативен щаб. 

По време на заседанието бе обсъден вариант, в който жителите на общината, които са със симптоми и медиците имат съмнение, че може да са заразени с COVID-19, да се преглеждат в отделен кабинет. 

Целта е да се избегне струпване на хора пред Спешното отделение на МБАЛ - Асеновград, както и контакта на евентално заболелите с останалия поток от пациенти. 

За целта ще бъде извършен оглед и при възможност такъв кабинет ще бъде разкрит в сградата на лечебното заведение, като се обмисля да бъде обособен отделен вход за него. 

Към днешна дата в новото COVID звено към МБАЛ - Асеновград са настанени 3-ма пациенти със симптоми на коронавирус. 

На единия от тях PSR-тестът е дал положителен резултат, а на другите двама все още се изчакват резултатите.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини