-3 °C

Прозрачното управление - приоритет в програмата за управление на кмета Грудев

Прозрачност при управление и разпределяне на общински активи и активно ползване на европейските фондове са сред основните принципи в Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2019 г. - 2023 г.

Поради създалата се епидемична обстановка доста обществени поръчки бяха стопирани на национално ниво.  Към днешна дата процедурите отново текат.

Важни приоритети за кмета на Асеновград доктор Христо Грудев са подобряване привлекателността и качеството на живот в общината, съхраняване на духовността и изравняване на стандартите в благоустройството в централната градска част, кварталите и съставните селища.

Първото, което направи кметът на града, когато встъпи в длъжност, бе да състави екипи от професионалисти, които да се справят постепенно напред във времето с тежкото финансово състояние на общината. 

Вече е изпълнено обещанието да бъде създадена електронна платформа, на която граждани свободно могат да задават въпроси, да отправят предложения или да сигнализират за нередности.

Тя работи активно и хората получават възможност за директна комуникация с администрацията, както и бързи отговори на питанията си. 

Сред заложените в програмата и вече реализирани дейности е изготвянето на Генерален план за организация на движението в Асеновград.

Ще бъде съблюдавано стриктното и своевременно сметосъбиране и справяне с нерегламентираните замърсявания.

Междувременно се извършват и спешни ремонти на училища, за да може учениците да започнат учебната година в подходяща среда.

В Програмата на кмета и екипа му е и намаляването на отчисленията към държавата, като това следва да се постигне чрез изграждане на сепарираща и компостираща инсталация. 

Един от най-големите проблеми, заложен в документа и приоритет на местната власт, който вече е почти преодолян, е заработването на Пречиствателната станция за отпадни води ( ПСОВ ). Отстраняването на нередности все още продължава. 

Освен това е планирано и създаването на модерна и красива визия на Градския парк, за да се превърне в привлекателно място за отдих, спорт и културни прояви. 

Вече се работи и по идеята за обособяване на специални места за разходка на домашни любимци. Планира се и създаване на междуобщински приют за кучета. 

В Програмата за управление се предвижда разработване на Общ устройствен план на Асеновград и всички населени места в общината заедно със землищата им.

С приоритет е реконструкцията на площадното пространство в централна градска част. Реалната работа по проекта предстои да стартира в най-кратък срок. 

Важен обект е и укрепване на свлачището по пътя за Асеновата крепост и довършване с необходимото качество на междублоковите пространства в квартал "Запад", както и изграждането на последната 5-та зона там.

Планира се да бъде осигурена достъпна архитектурна среда за майки с детски колички и хора с увреждания. 

Няма да бъдат пропуснати и асеновградските автори и таланти.  Предвижда се консервация и реставрация на Караалановото училище и училище "Свети Архангел Михаил".

В Програмата за управление е заложена мярка за прекратяване на практиката родители на деца, посещаващи детски ясли и градини, да бъдат задължавани под каквато и да е форма да обезпечават нуждите на подрастващите с хигиенни консумативи и други. 

Вече е в ход изграждането на физкултурни салони в ОУ "Ангел Кънчев" и ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград, в ОУ "Панайот Волов" в квартал "Долни Воден" и ОУ "Отец Паисий" в село Тополово, където ще бъде построена цяла спортна зала.

Не на последно място се предвижда реновиране на стадион "Шипка" и на спортния комплекс "40-те извора".

Изграждането на нова модерна спортна база също влиза в плановете на управленската програма за мандат 2019 г. -2023 г.

Специалният ресор, който се занимава с проблемите на жителите нпо населените места в общината вече е факт и работи ефективно. 

Предвижда се и разработване и стартиране на нови проекти за европейско и държавно финансиране, от което Асеновград може само да спечели. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини