29 °C

Прозрачното управление - приоритет в програмата за управление на кмета Грудев

Прозрачност при управление и разпределяне на общински активи и активно ползване на европейските фондове са сред основните принципи в Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2019 г. - 2023 г.

Поради създалата се епидемична обстановка доста обществени поръчки бяха стопирани на национално ниво.  Към днешна дата процедурите отново текат.

Важни приоритети за кмета на Асеновград доктор Христо Грудев са подобряване привлекателността и качеството на живот в общината, съхраняване на духовността и изравняване на стандартите в благоустройството в централната градска част, кварталите и съставните селища.

Първото, което направи кметът на града, когато встъпи в длъжност, бе да състави екипи от професионалисти, които да се справят постепенно напред във времето с тежкото финансово състояние на общината. 

Вече е изпълнено обещанието да бъде създадена електронна платформа, на която граждани свободно могат да задават въпроси, да отправят предложения или да сигнализират за нередности.

Тя работи активно и хората получават възможност за директна комуникация с администрацията, както и бързи отговори на питанията си. 

Сред заложените в програмата и вече реализирани дейности е изготвянето на Генерален план за организация на движението в Асеновград.

Ще бъде съблюдавано стриктното и своевременно сметосъбиране и справяне с нерегламентираните замърсявания.

Междувременно се извършват и спешни ремонти на училища, за да може учениците да започнат учебната година в подходяща среда.

В Програмата на кмета и екипа му е и намаляването на отчисленията към държавата, като това следва да се постигне чрез изграждане на сепарираща и компостираща инсталация. 

Един от най-големите проблеми, заложен в документа и приоритет на местната власт, който вече е почти преодолян, е заработването на Пречиствателната станция за отпадни води ( ПСОВ ). Отстраняването на нередности все още продължава. 

Освен това е планирано и създаването на модерна и красива визия на Градския парк, за да се превърне в привлекателно място за отдих, спорт и културни прояви. 

Вече се работи и по идеята за обособяване на специални места за разходка на домашни любимци. Планира се и създаване на междуобщински приют за кучета. 

В Програмата за управление се предвижда разработване на Общ устройствен план на Асеновград и всички населени места в общината заедно със землищата им.

С приоритет е реконструкцията на площадното пространство в централна градска част. Реалната работа по проекта предстои да стартира в най-кратък срок. 

Важен обект е и укрепване на свлачището по пътя за Асеновата крепост и довършване с необходимото качество на междублоковите пространства в квартал "Запад", както и изграждането на последната 5-та зона там.

Планира се да бъде осигурена достъпна архитектурна среда за майки с детски колички и хора с увреждания. 

Няма да бъдат пропуснати и асеновградските автори и таланти.  Предвижда се консервация и реставрация на Караалановото училище и училище "Свети Архангел Михаил".

В Програмата за управление е заложена мярка за прекратяване на практиката родители на деца, посещаващи детски ясли и градини, да бъдат задължавани под каквато и да е форма да обезпечават нуждите на подрастващите с хигиенни консумативи и други. 

Вече е в ход изграждането на физкултурни салони в ОУ "Ангел Кънчев" и ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград, в ОУ "Панайот Волов" в квартал "Долни Воден" и ОУ "Отец Паисий" в село Тополово, където ще бъде построена цяла спортна зала.

Не на последно място се предвижда реновиране на стадион "Шипка" и на спортния комплекс "40-те извора".

Изграждането на нова модерна спортна база също влиза в плановете на управленската програма за мандат 2019 г. -2023 г.

Специалният ресор, който се занимава с проблемите на жителите нпо населените места в общината вече е факт и работи ефективно. 

Предвижда се и разработване и стартиране на нови проекти за европейско и държавно финансиране, от което Асеновград може само да спечели. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини