Започва строителството на Зона 5 в квартал "Запад"

Изображение 1 от 2

    Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров представи последната част от проекта за реновирането на Зона 5 в квартал "Запад".

    Встъпителната пресконференция се състоя в сградата на общината днес, а официалната първа копка на обекта предстои през тази седмица. Пространството, което ще се реновира, е над улица "Стоян Джансъзов". 

    На този етап са проведени срещи с домоуправители в района. 

    "Смятам, че хората са прави от гледна точка на това, че има някои паркови елементи, които не са поставени на най-подходящите места", посочи пред присъстващите Димитров. 

    Стойността на цялото строителство за Зона 5 е в размер на 1 239 493,86 лева. Проектът трябва да е приключил до април следващата година.

    Същевременно, изпълнителят е поел ангажимента да отстрани и всички дефекти от предходните зони. 

    "При разговорите с жилищните съвети, домоуправителите поеха ангажимент да се разчисти в определени площи. Все още има места, които не са освободени.

    В други случаи пък автомобили са паркирани така, че ще пречат на дейностите на изпълнителя. Призоваваме всички граждани, които живеят в този район, да проявят търпение и да ни съдействат, за да може да се освободи теренът с цел да не се получават прекъсвания на работата и да се постигне бързо предаване на пространството към строителя.

    Община Асеновград, от своя страна, като възложител, ще поиска той да се справи в посочения срок", категоричен е ресорният заместник-кмет.

    Стоян Димитров заяви, че проектантският екип, който е изготвил проекта, се е отказал и в момента общинската управа е била принудена да търси друг такъв, който да упражнява авторския надзор по време на строителството.

    По проекта са предвидени 3 детски площадки, 1 спортно игрище, което ще бъде разположено там, където сега се намира спирката. 

    Предвидено е да се изработят паркоместа пред съответните блокове. Ще бъдат изградени и алеи, ще има озеленяване и засаждане на нова растителност. 

    Между ръководството на общината и жители на квартал "Запад" е постигнато съгласие там, където хората сами са си направили градинките и те са с приветлив вид, да бъде предвидено напояване. 

    Инженер Димитров припомни и основните пропуски на изпълнителя в останалите зони от проекта. 

    Поливната система - към момента тя не е изградена с необходимото качество. Доста от растителността е изсъхнала, като става въпрос и за трайни и за нетрайни насаждения, за нискостеблени и за висока храстовидна растителност. 

    Има и няколко места, в които има проблеми с тротоарната настилка. Част от площадките също са с компрометирани мрежи и съоръжения. 

    Обмисля се и идеята след приключване строежа в Зона 5 да започне и реновирането на улица "Стоян Джансъзов".

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини