550 нови седалки вече се монтират на стадион "Шипка" в Асеновград

Община Асеновград възложи извършване на ремонт на трибуните на стадион "Шипка" в Асеновград. Към момента приключва полагането на бетон. 

Общинското ръководство и треньорският състав обсъдиха как да бъдат разпределени и монтирани седалките, които община Асеновград имаше налични.

Те са около 550 на брой в различни цветове. Между тях се оформят две пътеки по 1,5 метра.  Целта е трибуните да бъдат оформени така, че да се осигури достъп до тях. 

Съвсем скоро те ще могат да посрещнат първите футболни фенове.

Община Асеновград призовава привържениците на домакините и на гостуващите отбори, както и всички спортисти да опазват изграденото на стадион "Шипка". Нека то да остане в подходящ вид и да се ползва и от следващите поколения.

Въпреки неверните твърдения за парцелирането и застрояването на спортния обект, общинската администрация отдели около 41 000 лева от бюджета за този ремонт. 

Други 19 000 лева бяха дарени от "КЦМ" и те също бяха вложени в по-добрия вид на стадиона. Ремонтът включва полагане на бетон и арматура, нов парапет и монтаж на седалките. 

При осигуряване на финансова възможност в бюджета за следващата година би могло да се заложат нови средства за следващо освежаване и обновяване на друга част от стадиона, съобразно потребностите на спортуващите. 

Припомняме, че община Асеновград проведе две срещи със собственици на имоти, навлизащи в помощното спортно игрище, разположено в горната част на стадиона. 

Все още управата на администрацията очаква становището им и решение по проблема от възможните две, които им бяха предложени.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини