Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивска област отново преминават на дистанционно обучение

Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивска област отново преминават на дистанционно обучение за две седмици, съобщи областният управител Дани Каназирева пред журналисти. Днес те се върнаха в класните стаи на ротационен принцип, изготвен от директорите на училищата.

Решението за преминаване на онлайн обучение е било изключително трудно и предизвикало спор на заседанието на Областния кризисен щаб, като аргументите на всички са били правилни, каза Каназирева. Надделяло е мнението и аргументите изложени на д-р Сийка Димчева от РЗИ-Пловдив, заради критичната ситуация в болниците и изнемогващите медици.

Началника на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова се аргументира, че не може вечно да задържаме децата вкъщи като посочи, че МОН е предложило няколко възможности за учебния процес. На заседанието тя е гласувала "въздържал се" и добави: "Надявам се това решение да е правилно. Приемам мотивите, че на първо място е здравето, но се притеснявам на кое място е образованието".

В Пловдивска област активните случаи на COVID-19 сa 5575,а 5192 са оздравелите. Постоянно се увеличава броят на разкритите легла, като те вече са 1100 на територията на област Пловдив. Към момента хоспитализирани на терапевтично лечение са 809 и на интензивно лечение са 72 души. Свободните легла са 139, от тях 40 за непотвърден COVID-19 и 13 за интензивно лечение. На домашно лечение са 4936. Последните 4 дни продължава заболеваемостта да е висока - над 670 на 100 000 души, положителни на COVID пациенти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини