Ремонтират залата по тежести в „Дружба“ с финансиране от Спортното министерство

Предстои основен ремонт на залата за вдигане на тежести в спортния комплекс “Дружба“ в Хасково.

Финансирането ще бъде осигурено през бюджета на Спортното министерство.

В днешното онлайн заседание общинските съветници на Хасково дадоха единодушно „зелена светлина“ на местната администрация за кандидатстване за средствата, срокът за което изтича на 30-ти ноември.

37 гласа „за“ получи предложението в докладната на кмета Станислав Дечев за използването на възможността да се кандидатства по програмата на Министерството на младежта и спорта по наредбата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти-държавна и общинска собственост със средства от бюджета на Министерството. 

„Това е политика на ММС, с която се подпомагат различни спортове. Политиката за тази година е насочена в цялата страна в помощ на вдигането на щанги. В Хасково на терен  бяха вече представители от Министерството.

Възползвахме се от възможността, за да подновим тази спортна зала. За средствата кандидатства Общината, защото, според разпорежданията, не може да кандидатства самия клуб по вдигане на тежести“, обясни пред съветниците в онлайн заседанието кметът Станислав Дечев.

Ще бъде направена подмяна на ел. инсталацията, на осветлението в залата, вратите и прозорците. След обновяването спортистите  на СКВТ "Хасково"ще тренират в помещение, което ще е с инвекторни отоплителни уреди. Ремонт предстои и на пода на залата, като са предвидени и специфичните подиуми за вдигане на тежести. Ще бъдат подменени спортните съоръжения, които ползват местните тежкоатлети.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Може да се спонсорира
    подобна зала в Спортното или във Васил Левски :))
  • 2
    Не
    Недко
    1 -1
    07:36, 28 ное 2020
    С това дистанционно обучение..циганетата в "спортното" ще ядат ли безплатно пот3 пъти на ден? Те затова са записани там...
  • 3
    Си
    Сиера 90
    2 -1
    08:11, 28 ное 2020
    Залата на Спртното училище е в окаяно състояние отгоре над нея където е за борба също тях кой ще ги оправи ... Навремето Стефан Ботев тренираше там, а сега само ппрах и нищо директорката защо нищо не прави по въпроса?
Последни новини