Севернокорейски кибератаки срещу компании, разработващи ваксини в Южна Корея

Южнокорейското разузнаване е осуетило кибератаки на Северна Корея срещу южнокорейски компании, разработващи ваксини срещу КОВИД-19, заявиха днес южнокорейски депутати, цитирани от Ройтерс.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея е уведомила южнокорейския парламент за провалилите се кибернападения на Северна Корея. Южнокорейското разузнаване не уточнява колко кибератаки е имало от страна на КНДР и срещу кои точно компании са били насочени.

Южнокорейското разузнаване съобщи за кибератаките, след като технологичният гигант "Майкрософт" заяви в началото на месеца, че хакери, работещи за правителствата на Русия и Северна Корея, се опитват да проникнат в информационните мрежи на седем фармацевтични компании и компании, разработващи ваксини, в Канада, Франция, Индия, Южна Корея и Съединените щати.

Според южнокорейски депутати причината за кибернападенията е параноичния страх от КОВИД-19, който е обхванал севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Той дори е забранил риболова и производството на сол поради риска морската вода да е заразена с коронавирус, твърдят депутатите.

Северна Корея все още не е съобщила за случаи на заразяване с вируса, но според южнокорейското разузнаване има вероятност той да се е разпространил в КНДР заради интензивните връзки с Китай преди затварянето на границата с Китай в края на януари.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Тотю Тотомиров
    0 0
    10:08, 2 дек 2020
    Аман бе, тези корейци не могат да се изхранят ама кибератаки и атомни бомби правят.

Още новини

Последни новини