-1 °C

Реновирането на централния площад в Асеноград продължава

Централният площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград се ремонтира по европейски проект. Общата стойност е в рамките на над 4 311 000 лева.

Плочата, която в момента се разрушава, беше компрометирана и опасна. Години наред там имаше течове в бившия Търговски център, който впоследствие беше затворен.

Още през 2007 г. беше направено обследване. Доказа се, че предварително напрегнатата армировка е компрометирана и съответно цялата конструкция представлява опасност.

Проектът за реновирането на площада включва сцена на открито и малка амфитеатрална сцена. Предвидено е озеленяване, парково осветление и изграждане на часовник. Избрана е настилка с неплъзгаема повърхност.

По проекта ще бъде изграден асансьор за хора с увреждания и две рампи за трудно подвижни граждани.

Срокът, в който трябва да приключат ремонтните дейности, е декември 2022 г.

„Това е първият етап от проекта за реновиране на площадното пространство. След него е планирано ремонтните дейности да продължат в посока моста при паркинга на хотел „Асеновец“ и към НЧ „Родолюбие“.

Плочата на второто площадно ниво беше доста компрометирана и ремонтът беше наложителен.

Предвидено е другият етап от проекта да обхване реновирането на пространството от пешеходния мост до края на централния площад“, каза пред журналисти кметът на Асеновград доктор Христо Грудев по време на проведена пресконференция.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.01.2021

Последни новини