4 доказани ползи от бирата

Учените вече доказаха, че хмелът в бирата е полезен за мозъка и подобрява мисловната дейност и концентрацията. Но с това изследване не се изчерпват всички достойнства на пивото.

Ето още четири причини да пием бира - разбира се, в прилични количества.

Намалява риска от инфаркт

Още през 2016 г. проучване, качено в National Library of Medicine, доказа, че бирата е полезна за сърцето.

Стига да не превишаваме здравословната доза от 1.5-2 бири на ден, рискът от инфаркт е по-малък, казват учените. Дори и за онези от нас, които вече са го преживели или страдат от сърдечно-съдови заболявания.

Намалява и риска от диабет

Според друг експеримент, в който са се включили над 70 000 доброволци (но единствено в Дания), любителите на пивото, които пият до 14 халби седмично, са по-малко склонни да развият диабет тип 2.

Бирата е питателна

В това отношение бирата е дори за предпочитане пред виното, защото съдържа както повече протеини, така и повече витамин В. А според American Journal of the Medical Sciences е богата и на антиоксиданти, които пък са универсални бойци срещу куп различни заболявания.

Полезна е за костите

От малки все ни повтарят да пием повече мляко, за да имаме здрави кости. Да, но пораснахме, а и отзивите за него стават все по-противоречиви.

От Университета в Кеймбридж доказаха, че пивото съдържа и завидно количество силиций, заради който е достоен заместник на млякото.

Между другото, същият химичен елемент се намира в сериозни количества и в зеления фасул, напомнят от Tips and Tricks.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини