Биткоин скочи с 14% и превиши 44 000 долара

Биткоин днес скочи с 14 на сто до нов рекорд , след като Тесла (Tesla) обяви, че миналия месец е инвестирала 1,5 милиарда долара в най-популярната криптовалута в света, предаде Ройтерс.

Новината тласна курса на биткоин до равнище 44 900 долара в късната следобедна сесия.

Американската компания за електромобили оповести инвестицията десет дни след като главният изпълнителен директор Илон Мъск прибави таг "#bitcoin" на страницата на профила си в Туитър (Twitter). Това също повиши силно курса на популярната криптовалута.

В началото на месеца предприемачът визионер и милиардер Илон Мъск обяви, че се отказва от Туитър "за известно време", след като коментарите му в социалната мрежа допринесоха за треската на фондовия пазар, която повиши рязко котировките на няколко компании.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    El
    Elon
    1 -1
    17:41, 8 фев 2021
    Балон?
  • 2
    Мя
    мяуу
    3 -2
    20:05, 8 фев 2021
    едни тъпи американци се връзват на един измамник за пътници до марс. за екскурзии до луната и прочее глупости. купуват му акциите а той от своя страна си купува биткойни. измамни„ческадържава са Фащ. И скоро всичко ще се срути. Купувайте имоти и злато. Иначе -студена вода
    • Го
      Гост
      0 0
      03:15, 9 фев 2021
      Значи да продаваме колкото имаме биткойн и да купуване имоти и злато! Имотите в Болярово ли да са, ва, батьо? И златото от колко карате да го купуваме?
Последни новини