Близо 1500 PCR теста са направени в МБАЛ - Асеновград само за месец и половина

Лабораторията на МБАЛ – Асеновград продължава да функционира с пълни темпове във връзка с епидемиологичната обстановка в града.

От началото на година до сега са направени близо 1000 бързи антигенни и антителни теста и още около 1 500 PCR теста.

Наблюденията на специалистите сочат, че жителите на общината се изследват по различни причини.

Желанието на част от хората е да се установи дали са преболедували COVID-19 безсимптомно. На други им се налага прием в болница. А трети са със симптоми и са изпратени от личните си лекари.

Лабораторията за изследване на коронавируса в Асеновград, която е към общинската болница, е разположена при паркинга – пред входа на лечебното заведение.

Проби се взимат в часовия диапазон от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:30 ч. 17:30 ч., в дните от понеделник до събота, включително.

Първите резултати могат да бъдат получени след 14:30 ч.

МБАЛ – Асеновград създаде новото звено с цел да се осигури удобство на асеновградчани, които искат да се тестват за COVID-19, без да им се налага за целта да пътуват до Пловдив.

Лабораторията работи и с направления от общопрактикуващите лекари, като за пациентите с такива, изследването е напълно безплатно. За пациенти без направление PCR тестът се заплаща по 110 лева, изследването на антитела (включва два вида антитела) е 28 лева, а антигенните тестове струват по 30 лева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини