Amazon съди главния прокурор на Ню Йорк

Онлайн търговецът Амазон (Amazon) започна дело срещу главния прокурор на Ню Йорк в опит да попречи на щата да предприеме правни действия срещу противоепидемичните мерки на компанията в ранните етапи на пандемията от Ковид-19, предаде Ройтерс.

Амазон предизвика обществено недоволство преди 10 месеца, когато служители протестираха срещу условията в негов склад на Статън Айлънд, а компанията уволни активиста Крисчън Шмолс за нарушаване на карантина, по време на която е получавал възнаграждението си. Сенатори отправиха въпроси към Амазон за инцидента, градските власти започнаха разследване, а главният прокурор на щата Летиша Джеймс заяви, че компанията може би е нарушила закона.

В жалба пред федералния съд в Бруклин Амазон сега обвинява Джеймс в превишаване на правомощията.

Това необичайно дело показва убедеността на Амазон, че несправедливо е бил "очернен" въпреки множеството предпазни мерки, въведени от компанията срещу Ковид-19, включително тестове и планове за ваксиниране на административния персонал.

Според жалбата Амазон е преминал успешно изненадваща инспекция на склада на Статън Айлънд на 30 март, деня на протеста. Според компанията изискванията на прокуратурата са били много по-строги от стандартите, които тя е приложила по друго дело, защитавайки разумните, но много по-ограничени мерки срещу коронавируса на щатския съд на Ню Йорк. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини