Асеновград се поклони пред делото на Васил Левски

Изображение 1 от 2

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се поклони пред делата и героизма на Васил Левски в днешния ден, когато отбелязваме 148-мата годишнина от гибелта на великия български революционер.

    Поклонението започна със заупокойна панихида в памет на Апостола, отслужена от асеновградски свещеници. Последва вълнуващо слово.

    „Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме. Това ни завеща Апостолът. … Левски беше и си остана най-невероятната, най-необяснената рожба на българската земя. Където и да го сложиш – все по-голям! …

    На едни народи Бог раздаде богати земи и могъщи царства. На други даде лека историческа съдба. На нас не даде нито едното, нито другото. На нас Бог даде повече от всичко това – той ни даде Левски“, се изрича прочувствено в словата.

    Паметта на Дякона бе почетена с минута мълчание на колене от десетките присъстващи, дошли да отдадат дължимата почит към Левски.

    Церемонията завърши с прозвучаване химна на България.

    Освен кметът на Асеновград доктор Грудев, на поклонението присъстваха заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров, общински съветници, военнослужещи, общественици и граждани.

    Цвете пред паметника на Васил Левски поднесоха и много деца.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини