Драстично повишение на случаите на карантинирани ученици

Има драстично повишение при случаите на карантинирани ученици в София. Когато децата 1-4 клас се върнаха на училище, под 400 бяха положителните или контактни случаи. В края на февруари те бяха 1400, тоест с 1000 повече, но от 1 март рязко се покачват, средно с по около 100 на ден. 

Това съобщи Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование в София, по БНТ. Над 3000 през вчерашния ден са карантинирани, но повечето от тях са просто контактни. Само 9 на 10 000 деца са положителни, допълни тя.

Идентична е нарастването на броя на заразените за учителите. Имаме 35% ваксинирани учители, заяви Кастрева. 

Министър Красимир Вълчев многократно сподели, че няма да има промяна за матурите, реално погледнато, учениците не са преставали да учат, но при различни условия. На този етап не се обсъжда и отпадането на части от учебното съдържание за изпитите, обясни тя. 

Според мен на този етап няма основание и да се удължава учебната година, смята Кастрева.

Тя заяви още, че подкрепя автономните мерки, тъй като не може да се съпоставя ситуацията в училищата в различните области.

Източник: БНТ

Коментари в сайта (1)

 • 1
  3,
  3,14
  4 -1
  12:49, 12 мар 2021
  На твоята и на съвестта на Вълчев,ще тежи всяко заразено дете!Заразените се увеличиха,а вие ги вкарахте в училищата!И то за едни избори и власт!Срам ме е даже да си помисля,че може да съществуват такива човекоподобни!
Последни новини