57 са хоспитализираните в COVID отделението в асеновградската болница, 6 от тях в тежко състояние

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка кметът на Асеновград доктор Христо Грудев разговаря с управителя на общинската болница доктор Иван Червенков.

„Все повече стават карантинираните, позитивни на COVID-19 и съответно – хоспитализираните пациенти“, коментира шефът на болничното заведение.

От профила си във Facebook градоначалникът призова жителите на общината да се ваксинират и да спазват противоепидемичните мерки, защото натоварването на здравната система нараства с всеки изминал ден.

„Оказа се, че аз също съм се срещнал с COVID-19, макар и да не съм разбрал кога и къде. Направих си тест за антитела, който показа, че към момента имам достатъчно количество.

Подкрепям поставянето на ваксина, защото смятам, че това ще ни спаси от вируса. Когато броят на антителата ми намалее, ще се ваксинирам.

Имунизирайте се и Вие се, за да преборим по-скоро заболяването и силата му да отслабне по-бързо. Доказаха, че ваксините са безопасни и ефективни.

Нека се доверим на експертите. Бъдете предпазливи. Носете маска!“, обърна се доктор Грудев към асеновградчани.

„Понякога се получават усложнения, което налага провеждане на образно изследване. Поради факта, че са карантинирани, се затруднява достъпът им до кабинет за образно изследване, за да се направи рентгенова снимка“, обясни доктор Червенков пред кмета.

Всички тези обстоятелства наложиха вземането на единодушно решение, от страна на кмета на общината доктор Грудев, заместник-кмета инженер Петър Петров и управителя на МБАЛ – Асеновград за създаване на „зелен коридор“ за образна диагностика.

Това касае пациентите с доказана коронавирусна инфекция.

Припомняме, че часовият пояс, в който могат да се възползват хората, е между 14:00 ч. и 15:30 ч.

В този период не се приемат за снимка други пациенти, с цел да не се допусне контакта им със заразените.

Асеновградчани вече се възползват от възможността на „зеления коридор“ за образна диагностика. Хората, които искат да използват възможността за рентгенова снимка, следва да получат специално разрешение от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Пловдив.

Пациентите, които желаят да ползват „зеления коридор“, следва да позвънят предварително, за да им се даде определен час.

Целта е да имат възможно най-малък контакт с други хора и да стоят максимално кратко време в болницата, без да чакат на опашка, за да не се получава струпване.

В момента в МБАЛ – Асеновград са хоспитализирани 57 пациенти общо. Шест от тях са в тежко състояние, настанени в интензивните сектори.

В COVID структурата са запълнени всички легла, поради което Първо вътрешно отделение е приспособено за прием на позитивни на коронавирус.

В момента лечебното заведение разполага общо с 63 легла за лечение на такива пациенти.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини