Кит удари лодка и едва не налапа турист

Изображение 1 от 3

    Доста смразяващ инцидент станал по време на туристически тур за наблюдение на китове в залива Алгоа в Южна Африка в началото на април. Гигантски кит се блъснал в една от туристическите лодки.

    Според очевидци, стадо риби решили да се скрият от делфините под лодката, а китът от своя страна решил да се възползва от това и да закуси. Морският гигант изскочил от водата и след това ударил спасителната лодка, разклащайки я силно. В резултат на този удар един от пътниците - 51-годишният Марино Гербаваз, който бил на лодката със семейството си, паднал зад борда и се оказал твърде близо до кита. Този зловещ момент е заснет от дъщеря му Джилиан с камерата на смартфона.

    Тя разказва, че видяла баща си във водата, а до него кит с отворена уста, поглъщащ плячката си. За щастие всичко завършило добре и след минута мъжът сам стигнал до най-близката лодка, а китът отплувал по пътя си.

    Според собственика на компанията на морски екскурзии ударът е било незначителен, но се наложило да направят на лодката леки ремонти, пише LADBible. Самият турист, паднал във водата, казва, че се уплашил много да не го погълне китът, но смята приключението си за "вълнуващо".

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини