Кошлуков призова за друга дата на вота

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков призова предсрочните избори да не бъдат 11 юли, защото тогава е финалът на европейското първенство по футбол, ЕВРО 2020. 

БНТ е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума. Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал, полуфинали и т.н. На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност.

И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала. Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти., написа Кошлуков във фейсбук. 

Разбира се, БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, просто молим да помислят и за нашите, на телевизията и феновете, аргументи, аргументира се Емил Кошлуков. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Kr
    krum
    3 -11
    15:45, 5 май 2021
    E kak най-корумпирания няма да "купи" права да изл... Виж коментара
  • 2
    Ve
    Venom
    12 -7
    16:37, 5 май 2021
    Европейско първенство е и се чака 4 години за него ! Чакахме го 5 години заради пандемията за да видим как дългата гологлава тояга ще спечели изборите!
    krum ти си същия тъпанар като президента а пък може би си малко по-умен, защото това е плануван бюджет от предната година.! И според теб финала да го гледаме по турска германска или италианска телевизия с коментар който не разбираме ?!?
    Поредното доказателство че имаме пРезиидент Тапанар !!!! И ако мислите че президента ще оправи държавата дълбоко се заблуждавате, по-скоро него ще го оправят тъпите му съветници.
    • Гр
      гражданин
      9 -2
      17:04, 5 май 2021
      Поздравления за коментара! Браво!
  • 3
    Sk
    Skaynet
    11 -2
    16:48, 5 май 2021
    Това се прави умишлено и нарочно ,защото много ще са си взели отпуска за да гледат финала и няма да идат да гласуват или ще са на почивка. Европейското си е дългоочаквано събитие и финала ще е много по-итересен отколкото да гледаме цяла вечер политически анализатори и социологически агенции от които ни е писнало. Кошлуков е прав!
  • 4
    Па
    Парасков
    4 -3
    20:38, 5 май 2021
    Президента си прави сметки без кръчмар. С Последните избори развали великдена на католиците, сега на всички любители на футбола. Да се надяваме президентските избори да са на голяма одуша. Голям дебил излезе този пенсиониран фатмак.
  • 5
    Уж
    ужас
    4 -2
    21:59, 5 май 2021
    Представяте ли си вместо финала да ни дават изборно студио!!! Този Румен Радев си мисли че държавата му е казарма и на народа му е изкомандвано да прави избори а не да си ползва отпуска и да следи финала на европейското. Това ли е начина президента да си обърне внимание че той командва държавата. Той е най-вреден в държавата и той е безмозъчно чучело!
    • и никъде другаде няма такъв президент пълен боклук диктатор безмозъчен грездей. В най голямата жега вместо да си пием бирата и да гледаме най-интересния мач за евро шампион и закриването на това хубаво събитие, телевизията ще ни занимава кой колко вземал проценти от провалените политици. Радев си заслужи с тази дата да си получи доживотна пенсия. Есента да върви на майната си при любящите го женки.
  • 6
    12
    124
    1 -1
    05:31, 8 май 2021
    Ще спре финала тоя каунь ама ще му тикна отзад!
Последни новини