Двама са почетните граждани на Асеновград тази година

Общинските съветници на Асеновград решиха със званието „Почетен гражданин“ тази година да бъдат избрани двама асеновградчани.

Те са заслужили признанието със своята дейност – единия в сферата на здравеопазването, а другия – на културата. Всеки един от двамата е допринесъл със заслугите си за доброто име на общината.

Доктор Иван Червенков – управителят на МБАЛ – Асеновград,  успя със своите управленски умения да организира приема на пациенти и проконтролира работата на служителите си за овладяване на кризата, породена от пандемията COVID-19.

Отделно от това, многократно се провеждат и „зелени коридори“ за желаещите да се ваксинират срещу коронавирус безплатно и без записване.

Работата на доктор Червенков дава резултат и вече хиляди асеновградчани са имунизирани срещу COVID-19.

Той е отличен професионалист и администратор. Под негово ръководство е създаден и сформиран професионален екип от специалисти, които работят всеотдайно и с воля в МБАЛ – Асеновград.

Денонощният труд на лекари, медицински сестри, санитари и целия персонал, работещ срещу пандемията, е достоен за уважение.

Другият асеновградчанин, избран за „Почетен гражданин“, е общественикът и познат на множество хора културен деец Йордан Кожухаров.

Той допринася за издигането на българския дух и култура, както и за съхраняване на традициите ни.

Кожухаров е известен с това, че е един от добрите рецитатори, не само в асеновградска община.

Взимал е участия в международни фестивали, популяризирайки името на Асеновград в страната и чужбина.

Местните го познават от немалкото му изяви в почти всички празници, посветени на културата в града.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини