Награди за "Спортист на годината" за 2020-та в Чепеларе

Изображение 1 от 4

    В Чепеларе бяха връчени наградите "Спортист на годината за 2020 г.". Церемонията не можа да се проведе по-рано заради ограниченията и забраните, свързани с пандемията. Едновременно с това бяха връчени и отличията на медалистите от зимни шампионати, проведени през 2021 г.
    Спортист на годината за 2020 г. в категория "Мъже" е Радослав Янков, който получи и награда като медалист от зимни шампионати през 2021 г. от Спортен клуб по сноуборд "Амер спортс". Второто място в същата категория зае Димитър Герджиков, а третото – Антон Синапов. Той също беше награден и като медалист в зимни шампионати от СК "Рожен Чепеларе 2016".
    В категория "Юноши-старша възраст" първото място като "Спортист на годината на Община Чепеларе за 2020 г." заслужи Марко Семерджиев, който е и медалист в зимни шампионати от тази година, а втори се класира Валентин Карабаджаков. Тази година Валентин е абитуриент, заради което получи специална награда от СК "Рожен Чепеларе 2016". Първо място в "Спортист на годината на Община Чепеларе за 2020 г." в категория "Девойки" зае състезателката на СК "Рожен Чепеларе 2016" Йорданка Йончева. Тя е и медалист от зимни шампионати през т.г. Втора е Теодора Владева от същия клуб, също отличена и като медалист от зимни шампионати за 2021 г. Трета в категория "Девойки" е Виолета Мекерова.
    Спортист на годината на Община Чепеларе за 2020 г. в категория "Момичета" е Йорданка Андонова, която получи награда и като медалист от зимни шампионати за 2021 г. от СКС "Амер спортс".
    В категория "Момчета" първи е Петър Гергьовски, който освен най-добър спортист на годината за 2020 г. е и медалист от зимни шампионати от 2021 г. от СКС "Амер спортс". След него в "Спортист на годината" се класира Димитър Александров, а трети е Станимир Илчев.
    В категория "Най-перспективен състезател на Община Чепеларе за 2020 г." първа е Мариела Стоянова, след нея е Александър Георгов, който получи награда и като медалист от зимни шампионати за 2021 г. от СКС "Амер спортс", и трета е Елена Чакърова – и тримата във възрастова група до 12 г.
    В категория "За принос в развитието на сноуборда в Община Чепеларе" в "Спортист на годината" бяха наградени Теодор Пашалиев и Ивана Баталова, като тя е и медалист в зимни шампионати за 2021 г. от СКС "Амер спортс".
    Отличия като медалисти в зимни шампионати от 2021 г. получиха още Антония Учикова, Йордана Минкова, Рая Йончева и Цветелина Терзийска от СК "Рожен Чепеларе 2016", Васил Илчевски, Георги Милчев, Димитър Василев, Димитър Ганичев, Димитър Илиев, Живка Узунова, Костадин Милев, Стоян Пепеланов, Теодора Пенчева и Тодор Шумков от СКС "Амер спортс" и Никола Семерджиев от СУ "Олимпийски надежди". Освен медалист, Димитър Илиев от СКС "Амер спортс" е и носител на едногодишна стипендия "Екатерина Дафовска" за 2021 г.
    Заради своята дългогодишна роля в изграждането и подготовката на всички тези бъдещи спортни звезди треньорите на Спортен клуб по сноуборд "Амер спортс" и Спортен клуб "Рожен Чепеларе 2016" Васил Милчев и Венцислав Александров пък бяха наградени с плакет "За заслуги към общината".

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини