Честит празник, Асеновград!

С празнична света литургия в църквата "Свети Николай Чудотворец" започват честванията по случай днешния празник на Асеновград. 

От 10:00 ч. пред паметника на Цар Иван Асен II следва поднасяне на цветя и венци, а кметът на Асеновград доктор Христо Грудев ще произнесе празнично слово. 

В 10:30 ч. ще се състои церемония по издигането на националния флаг пред Народно читалище "Родолюбие".

В 11:00 ч. в Старинното училище "Свети Георги" е церемонията по удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград.

От 11:00 ч. до 19:00 ч.в Градският парк за всички асеновградчани и гости на града ще има Панаир на традиционни български занаяти и местни специалитети, шандове на асеновградски производители и занаятчии, училища и творчески формации от общината, който беше открит официално вчера. 

От 11:00 ч. до 17:00 ч. празник на Асеновград ще има и в галерия "Стайн"

А в 11:30 ч. празникът ще бъде продължен с концерт на Представителният духов оркестър при ВВС-Пловдив.

От 12:00 ч. в Градския парк ще бъдат наградени участниците в конкурса за детска рисунка "Аз рисувам моя град".

10 минути по късно, в 12:10 ч., пак в парка, Петя Буюклиева ще зарадва всички с концерта "Прегръдки".

От 13:00 ч. ще започне и празничният концерт на Вокална формация „Калина Малина”, с ръководител Калина Маринова.

В следобедните часове ще има забавления за малки и големи с любими анимационни герои в Градския парк, а точно в 18:00 ч. ще започне и концерт на Музейната музикална школа с ръководител Веси Пашалиева.

Честването на празникът на града, както и закриването на Майските културни празници "Отново заедно!" ще завършат пред Народно читалище "Родолюбие" с поздрав от клуб по модерен балет "Косара", празничен концерт на Нели Петкова и празнични илюминации. 

При неблагоприятни метеорологични условия концертите ще се състоят в Народно читалище „Родолюбие” и в Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини