Детска градина "Марица" изпрати своите "абитуриенти"

С мило тържество учителките Янка Чакова и Станка Костова се разделиха със своите 24 възпитаници от предучилищната група на ДГ „Марица“, Първомай. Малките „абитуриенти“ пяха и рецитираха, показаха колко много са научили в детската градина и забавляваха родителите си.

Специални гости бяха учителките на първи клас в трите училища на Първомай и техните директори. Директорката Катя Спасова връчи на бъдещите първолаци удостоверения, с които те официално получават правото да станат ученици.  

Община Първомай подслади празника на децата с лакомства. Малчуганите бяха поздравени задочно от заместник-кмета Радослава Ставрева, а директорът на Дирекция „Образование и култура“ Силвия Тилкова връчи парична сума на педагогическия екип.

Песни и стихчета, радост и сълзи в очите, аплодисменти и сърдечни пожелания – от всичко имаше по време на раздялата на бъдещите първокласници с любимата им детска градина. Най-развълнувани бяха техните учителки, които им пожелаха да бъдат отлични ученици и да си спомнят с добро за времето, когато са били заедно в детската градина.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини