Зам.-кметът на Асеновград Петров : "Съединението прави силата", а силата е в нашите собствени ръце

Изображение 1 от 4

    Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, чийто ангажимент са населените места в общината, поднесе венци в две села по повод 136-тата годишнина от Съединението на България.

    Той се поклони пред паметната плоча  на участниците в Конушенската чета в Конуш (пред църквата), както и пред паметника на поп Ангел Чолаков в Новаково.

    Петър Петров отправя поздрав към жителите на община Асеновград, който гласи: "На днешната паметна дата отново отдаваме почит към всички онези наши прадеди, които са саможертвали себе си, за да ни има нас днес, за да съществува обединена България.

    Благодарни сме за всички дела, с които българските герои са допринесли за Съединението на Княжеството с Източна Румелия.

    Длъжни сме да пазим тяхната памет и да предаваме българската история на децата и внуците си, за да знаят и да помнят. А и те да разказват за славното минало на страната ни.

    Да, клише е да кажем, че темата за обединението и за това, колко сме единни като нация, е актуална и до днес. Но не бива да пропуснем да го повторим и да го припомним, защото само така може да просъществуваме като народ.

    Нека не забравяме, че „Съединението прави силата“, а силата е в нашите собствени ръце. Ние сами чертаем бъдещето си и определяме съдбата си.

    Нека бъдем позитивни и състрадателни. Да си помагаме и да се подкрепяме. Нека сме обединени, за да има какво да оставим на поколенията след нас – нашето най-голямо богатство – ценности, морал и добрина".

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини