"Седмица на пожарната безопасност" 2021 стартира в Пловдив

Изображение 1 от 3

    Пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще даде старт на седмицата на пожарната безопасност на 13 септември в 10.00 часа на площад „Ст. Стамболов“.

    Пред фонтана на община Пловдив ще бъдат позиционирани три пожарни автомобила за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба.

    Жители на града и областта, родители и деца ще могат да се докоснат до ежедневието на огнеборците.

    По- смелите минувачи дори ще имат възможност да изпитат бързата си реакция, гасейки внезапно избуял огън.

    В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества.

    На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението - Пловдив и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности" на регионалната дирекция.

    И тъй като често пъти при инциденти и природни бедствия, от важно значение е помощта на доброволците, пловдивчани ще могат от първо лице да разберат как могат да бъдат в помощ на пожарникарите.

    На площада ще ги посрещнат и действащи доброволци, част от Доброволно формирование „Пловдив 112“.

    Те ще споделят своя личен опит, ще разкажат какво е да си доброволец и как можеш да се включиш в мисията "Да помагаш със сърце и душа“.

    На място ще бъдат предлагани и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните мерки и правилното поведение при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации. 

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Из
      Извинете
      1 0
      16:14, 13 сеп 2021
      "Градският парк в Първомай светна" е водещо заглавие днес в Първомай.нет. И понеже коментарите в първомайската електронна медия са забранени, използвам възможността чрез Асеновградската колега да попитам авторката на материала Теодора Кирякова дали е чувала за минало и бъдеще време в българския език. Как е светнал в минало време първомайският градски парк, когато осветяването му предстои? Извинете, асеновградчани, в Първомай недоразуменията нямат край!!!
    Последни новини