Путин се самоизолира

Руският президент Владимир Путин се самоизолира, след като хора от неговото близко обкръжение се оказаха заразени с коронавирус, съобщи Кремъл във вторник и добави, че самият лидер е с отрицателен тест за COVID-19.

Путин, който е напълно ваксиниран с руската ваксина Sputnik V, е имал няколко публични ангажимента на закрито в понеделник и дори каза, че може скоро да се наложи да го карантинират. Днес Путин обясни лично ситуацията в официално изявление.

Руският президент Владимир Путин заяви, че титрите му срещу коронавирус остават високи.

"Моите титри [на антитела], по общи данни, са доста високи, но нека видим как това ще изглежда на практика в живота", каза президентът по време на среща с членове на правителството и ръководството на партия "Единна Русия", относно причините да се самоизолира.

Путин нарече контактите си със заразения с коронавирус "естествен експеримент", който ще покаже как Sputnik V работи на практика.

Президентът каза, че няколко души  в обкръжението му са се разболели от COVID-19, един от които е бил "реваксиниран малко късно".

"В най-близкото ми обкръжение няколко души се разболяха и един от тези служители е човек, който работи с мен в непосредствена близост. Той беше ваксиниран", каза той.

Той уточни, че титрите на антителата при този човек са спаднали. "Той беше реваксиниран, очевидно малко късно", добави Путин.

Според президента този служител се разболял три дни след реваксинацията. "Предишния ден общувах с него цял ден, много близо, цял ден", каза Путин. Той също така трябваше да отложи пътуването си до Таджикистан.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ah
    Aha
    0 -1
    13:38, 15 сеп 2021
    Ми той Плюткин нали беше ваксиниран какво се плаши най много да го сменят с някой двойник ако се гътне.Те от 2006 година го заменят
Последни новини