Множество инвестиции в спорта на Асеновград през последната година

Изображение 1 от 4

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев бе отличен в националния конкурс "Кмет на годината", организиран от портала kmeta.bg .

    Градоначалникът спечели наградата за голяма община в категорията "Спорт и младежки инициативи".

    " Уважаеми съграждани, искам да изкажа огромната си благодарност към всички Вас, че ме подкрепихте в националния конкурс "Кмет на годината"! За мен е чест и с отговорност приемам наградата, определена за Асеновград в категория "Спорт и младежки инициативи".

    Заедно, с общи усилия, постигнахме много в тази сфера през последните две години - нова спортна зала в с. Тополово, ремонт на щанги залата, реновиране на стадион "Шипка" и т.н.

    Ще продължим да се борим, за да може децата на Асеновград да имат съвременни и европейски възможности за спортно развитие!", написа в профила си доктор Грудев, веднага щом разбра, че е станал част от победителите.

    Призът получи от името на кмета ресорният заместник-кмет - по хуманитарните дейности, сред които са спортът и младежките инициативи - инженер Петър Петров.

    "Младите и спортуващи хора са бъдещето на България. С постиженията си те ни зареждат с енергия и ентусиазъм. Затова тази награда е за всички жители на общината, тъй като заедно, в съвместни дейности и инициативи - граждани и администрация - правим възможното, за да има къде да спортуват подрастващите поколения.

    Благодарим им за активността и подкрепата! От името на кмета доктор Грудев бих искал да изразя и най-искрените си благодарности и към портала kmeta.bg за оказаното уважение и признание, че община Асеновград отново е част от конкурса. Не на последно място, благодаря за подкрепата и на колегите от Общинския съвет", споделя Петров.

    Ето и какъв е приносът на доктор Христо Грудев в сферата на спорта и младежките инициативи, за времето на изминалите две години от встъпването му в длъжност като кмет на Асеновград:

    – изградиха се изцяло нови трибуни с 850 места и в момента се прави още една в част от стадион "Шипка" в града;

    – с подкрепата на държавата се построи спортна зала в село Тополово, а чрез средства от общината и доброволци, преди това, пак там се направи игрище за спорт на открито;

    – привлякоха се средства и се направи основен ремонт на Залата за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в Асеновград;

    – по европейски проект са изградени няколко спортни площадки в квартал "Запад" в града;

    – през март тази година пред Министерството на младежта и спорта е кандидатствано с проект по национална програма за финансиране, с което да се осигури ремонт на покрива и подмяна на дограмата на Спортна зала "Асеновец", за което все още няма нито утвърдителен, нито отрицателен отговор от държавното ведомство, но  първата стъпка е направена;

    – планирано е изграждане на чисто нов спортен комплекс, за който се обмислят варианти за финансиране;

    – Асеновград приема домакинството и организира различни грандиозни и по-малки спортни събития и инициативи, като Ултрамаратонът "Персенк Ултра", "Асеновградски баири", "Ден на ходенето" и други национални състезания, чрез които да стимулира жителите на общината да се движат и да спортуват;

    – водиха се дълги и трудни преговори за спасяването на помощното игрище в стадион "Шипка", което бе реституирано - в крайна сметка община и собственици достигнаха консенсус;

    – осигури се отделна зала за дейността на Общински младежки съвет - Асеновград, където членовете на сдружението да осъществяват креативната си дейност;

    – кметът на града доктор Грудев непрекъснато подкрепя различни младежки инициативи и акции, организирани от млади асеновградчани.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини