Трима пациенти от ковид отделение в Сливен са загинали при пожар

Трима пациенти от ковид отделение на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен са загинали при пожар, съобщи директорът на РД"ПБЗН"-Сливен комисар Владимир Демирев.

Сигналът за пожара е бил получен в 2.39 часа тази нощ. Два екипа са гасили огъня в стая на четвъртия етаж на болницата. Двама от пациентите са открити загинали, третият е транспортиран до Пловдив, където по-късно е починал.

В момента няма горене, сред версиите е небрежност от страна на пациентите.

Към този момент се изключва вероятността пожарът в МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен да е причинен от кислородната инсталация, каза пред репортер на БТА комисар Демирев.

От полицията в Сливен правят втори оглед на място в момента - болнична стая на четвъртия етаж на болницата. Преглежда се ел.инсталацията, ще бъде възложена електротехническа експертиза.

"Заради тежестта на случая, ще се работи много презицно за установяване на точната причина", каза комисар Демирев, като допълни, че в своята кариера не е имал подобно произшествие.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Крум
    0 0
    07:18, 15 ное 2021
    Има ли някой, на който да не му е ясно, че пациентите в КО отделенията са ******и, които пушат в отделенията и за пореден път правят пожар?!
Последни новини