Загубата на апетит е сред симптомите на Омикрон

Загубата на апетит е един от симптомите за вероятно инфектиране с варианта Омикрон на коронавируса, съобщава Daily Express.

Експерти от медицинската компания ZOE и от Кралския колеж в Лондон посочват, че при Омикрон се наблюдават класическите симптоми на коронавируса като температура, кашлица и загуба на обоняние при 50% от заразените.

Сред по-разпространените прояви на инфекцията според учените са главоболие, хрема, лесна уморяемост, болка в гърлото, както и кихане - досега то не беше сред типичните признаци. Към тях се добавя и некласическият симптом загуба на апетит.

Експерти от Южна Африка, където за първи път беше установен вариантът Омикрон, съветват да се следи за признаци като възпалено гърло, суха кашлица, силно усещане на умора, леки болки в мускулите, нощно изпотяване - те може да са сигнал за инфектиране с този вариант на вируса.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Но
    нормално
    4 0
    07:52, 20 дек 2021
    Чичо били спечели милиарди. И иска още. Щамове ше има още много. Апетита му дойде. А и продажници лекари,академици и математици бол. Население - овче. Какво има да го лъжеш? Телевизора вкъщи - цветен. Бравос.
    • Ка
      Какво пък
      0 -3
      12:45, 20 дек 2021
      Спечели и ти бе Ганьо.Гледам умен си и ги хващаш далаверите.Нали не си овца? А може и да си от ония, дето най-силно блеят
  • 2
    Гу
    Гулаг
    0 0
    07:55, 21 дек 2021
    Задава се много тежък фашизъм, за какъвто и Хитлер е си е мечтал! Братя осъзнайте се по-рано и да въстанем срещу настъпващата тирания, преди да сме безсилни и оковани в глобалния концлагер...На бунт, на оръжие братя!!!
Последни новини