Еднакви числа в два тиража на тотото през 3 дни

Печелившите числа в трето теглене на играта "6 от 42" на Тото 2 са едни и същи в два поредни тиража - 72-и и 73-и, забелязал бдителният читател на "24 часа" Цветан Борисов.


В рамките на едва 5 дни изтеглените 4, 15, 23, 24, 35, 42 на 6 септември се повтарят и миналия четвъртък - 10 септември. Дали е невероятна случайност, или нещо друго?!Чиста случайност е, дори числата са изтеглени в различен ред, твърди зам.-шефката на Българския спортен тотализатор Мария Янева. Според нея и дума не може да става за манипулиране на тегленето. То се извършва и предава на живо по Българската национална телевизия. Присъства и комисия, в която има представител на Държавната комисия по хазарта. Така или иначе мнозина обаче са били подготвени за тази случайност. Уцелилите шестица във втория - 73-и тираж, когато се падат отново еднаквите числа, са цели 18, докато само 5 дни по-рано никой не е играл с точно тези числа. Затова и вместо обичайните високи печалби от над 100 хил. лв. в трето теглене на "6 от 42" при улучени 6 числа сега сумата е по 10 164,70 лв. Именно в тази игра джакпотът пада най-трудно - преди време се задържа близо година.
Вероятно много хора използват изтеглените в последния тираж числа, за да играят с тях в следващия, смята Янкова. Това обаче не е много логично, защото вероятността да се паднат едни и същи числа 2 поредни пъти е много малка. Парадоксално е, че три от печелившите числа - 4, 35 и 42 дори се падат три пъти поред в трето теглене на "6 от 42". Те са изтеглени и в последния 74-и тираж. Иначе статистиката показва, че "златните числа" не са сред най-често падалите се в досегашните тиражи на Тото 2. Например 4 е изтеглено досега 579 пъти в "6 от 42", докато шампион е 7 със 630 пъти. Останалите печеливши числа също са се падали сравнително по-рядко. Шансът в продължение на една определена седмица, т.е. при два последователни тиража, да се повторят едни и същи числа в играта "6 от 42" е около 1 на 4,2 млн., изчисли математикът Михаил Константинов. Шансът да се уцели шестица при играта "6 от 49" с един фиш дори е по-малък - около 1 на 14 млн.

Източник: news.sutrin.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини