Музикалният проект "Картини от Пиацола" завладява Асеновград

Майските културни празници 2022 г. в Асеновград ще бъдат открити тази вечер със завладяващите произведения на „Картини от Пиацола“ – музикален проект на Калоян Куманов – акордеон, Виктория Каридова – цигулка и Ралица Ботева - пиано.

Това е музикален проект на виртуоза с акордеон Калоян Куманов. Той е един от малкото музиканти, майсторски изпълняващи класически произведения на акордеон.

Приел за своя лична мисия да промени отношението към този многопластов музикален инструмент, Калоян прави това 10 години в Испания, където преподава aкoрдeoн, пиaнo, coлфeж и хoр в кoнceрвaтoриятa "Лиceу" в Бaрceлoнa.

Продължава го и сега в България, където се завръща с желанието да твори световни неща в собствената си страна.

В проекта участват и солистите от Държавна опера - Пловдив: Виктория Каридова – цигулка и Ралица Ботева – пиано.

Концертът включва едни от най-известните произведения на Пиацола: "Oblivion", "La muerte del Angel", "Libertango", "Adios Nonino".

Самият Астор Пиацола едва ли се нуждае от представяне за днешната аудитория. Наречен е в родната си Аржентина „El Gran Ástor“ (Великият Астор), заради своя талант като изпълнител на бандонеон и стотиците си композиции в създадения от него стил tango nuevo.

Пиацола превръща тангото от танц в концертна музика и гастролира с огромен успех като солист на бандонеон със симфонични оркестри в САЩ, Япония, Италия, Германия, Франция и Латинска Америка.

Начало на откриването на Майски културни празници - днес, 11-ти май, от 18:00 ч. в Старинно училище "Свети Георги".

Веднага след това, ще бъде представена изложбата "Тримата Големи".

А 18:30 ч. е началният час на "Картини от Пиацола".

 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини