МБАЛ - Асеновград с нов рентген

    На официалното откриване на новия апарат управителят на болницата доктор Мария Даракчиева посрещна кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, председателя на Общински съвет Драгомир Георгиев, депутата и бивш управител на болницата доктор Иван Червенков, граждани и служители на болницата.

    Новият апарат е на стойност 240 000 лв. и средствата за закупуването му са изцяло от бюджета на МБАЛ-Асеновград.

    Цялата процедура по закупуването е стартирала през 2021 г.

    Завеждащият отделение по образна диагностика доктор Красимир Калинов сподели, че това е дигитален рентген от ново поколение.

    Д-р Калинов приветства всички с „Добре дошли" и ги поздрави с днешния ден, защото той е много хубав за МБАЛ - Асеновград и фактът, че за първи път от 35 години се подменя графичният рентгенов апарат в болничното заведение е повод за празник.

    Апаратурата на едно отделение по образна диагностика се ползва от всички и конкретно тази апаратура намалява многократно лъчевото натоварване на пациентите и в същото време неколкократно повишава качеството на рентгенографиите“.

    Д-р Калинов изказа благодарности към д-р Червенков, към д-р Даракчиева и към ръководството на община Асеновград.

    Д-р Грудев, от своя страна, сподели, че „Рентгеновият апарат е от ново поколение, с много по-големи възможности от досегашния апарат, който ползваше отделението по рентгенова диагностика в общинската болница.

    Както каза и д-р Калинов апарат има много по-малко рентгеново излъчване, което не натоварва пациента и персонала и е с много по-големи диагностични възможности, качеството на рентгеновото изображение е на много по-високо ниво и по-добре помага за разчитане на евентуални заболявания и болестни процеси.

    Този апарат ще се ползва от всички жители на община Асеновград, на които им се налага да бъдат снимани по някакъв повод, с пожелание да се случва по-рядко.

    Рентгенът няма да се ползва само от жителите на нашата община, болницата обслужва и жителите на община Лъки, на община Садово, а също и целият трафик на всички произшествия, които настъпват по пътищата на нашата община.

    Високотехнологичният апарат е жизнено необходим за работата на болницата.

    Стараем се и имаме приоритетно отношение към общинската болница, понеже когато хората имат най-голяма нужда, трябва да намират тук добри условия за лечение и адекватна медицинска помощ, знаем, че помагайки на болницата, помагаме и на всички наши жители.

    Обикновено неприятните инциденти настъпват в тъмната част на денонощието и когато пътуваш към болницата и виждаш там в края на улицата една лампа, която свети, в спешното отделение, на пострадалия или на близките им идва кураж".

    "Щастлив съм, че присъствам на това събитие днес в болницата. Тази придобивк, ще допринесе още повече за развитието на нашата болница, която е на доста високо ниво в региона и съм наистина горд, че разполагаме с тази апаратура, която ще бъде от полза на всички в община Асеновград“ каза председателят на Общински съвет Драгомир Георгиев.

    Д-р Иван Червенков също сподели „Радвам се, че процедурата, която започнах като управител на лечебното заведение през втората половина на 2021г. със закупуване на нов апарат за образна диагностика, намери своята пълна реализация днес.

    Апаратът е закупен изцяло със средства на болницата, както и всички строително-ремонтни дейности в отделението са извършени с такива.

    В тези трудни за всички години това е гаранция за доброто управление и показва финансовата стабилност на болницата, както е било винаги до сега, за разлика от много лечебни заведения в страната.

    Уредът е съвсем нов, произведен през 2021г. , дигитален и с много възможности, което предполага дълга експлоатация, високо качество на извършваните изследвания и по-ниски натоварващи дози за пациентите.

    Спокойно може да се каже, че това е качествено ново ниво в развитието на образната диагностика в града.

    Да е честита новата придобивка на Отделението, да е честито на хората от община Асеновград“.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини