Откриха фрагменти от мистериозно катастрофиралия частен самолет в Балтийско море

Латвийски спасители са намерили общо 11 фрагмента от злополучния малък самолет, който мистериозно катастрофира в Балтийско море, предаде ДПА.

Според говорителката на латвийския флот Лива Вейта, 10 отделни парчета от останки са открити вчера в морето. Друга част от самолета беше открита още в неделя, каза говорителката за латвийската информационна агенция Лета. Засега няма никакви следи от хората, които са били на борда на машината. 

Частният самолет е пътувал в неделя от Испания за германския град Кьолн, но вечерта променил маршрута си и паднал в Балтийско море край бреговете на Латвия.

Според властите, на борда на „Чесна 551“ е имало четирима души. Медии съобщиха, че може би в самолета е пътувало семейство от германската провинция Северен Рейн Вестфалия.

Германското външно министерство вчера обяви, че посолството на страната в Рига е в тясна връзка с латвийските власти и се опитва да изясни фактите.

Айвис Винсевс от латвийската служба за гражданска авиация каза по латвийското радио, че се провеждат активни издирвания за откриване на останките на машината и най-вероятно на починалите хора. След като това издирване приключи ще започне активно разследване на въздушния инцидент. Засега не е ясно коя държава ще провежда разследването, той като самолетът е паднал в морето в неутрални води.

Кораби на латвийския флот и на граничната охрана са изпратени на място за претърсване. В издирването участва и дрон от Европейската агенция по морска безопасност, съобщи говорителката на латвийския флот.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини