С интерактивна класна стая и прием, изпълнен на 100 процента, Центърът на УНСС в Хасково откри академичната година

    С нови технологични възможности за ученето от разстояние и с прием на студентите над 100 процента Центърът за дистанционно обучение на УНСС в Хасково откри новата си академична година.

    В новия прием първокурсниците са 116 бакалаври в три специалности, продължават развитието си и 87 магистри в пет специалности, посочи  директорът на Центъра проф. Надя Миронова. Тя отбеляза, че възможностите, които се предлагат за гъвкаво обучение, правят Центъра на УНСС в Хасково все по-желано място от  студенти от цялата страна и чужбина и той действително се превръща в регионален. 35 процента от студентите са от област Кърджали, вече има студенти и от Северна България, посочи проф. Миронова.

    Предстои разработването на платформата по  управление на маркетинга в дистанционното обучение и на английски език, което ще доведе до привличане на повече студенти и от чужбина.

    Виртуална учебна зала по проект за модернизация на висш образование, която в Центъра в Хасково е една от петте в УНСС, е с най-новото технологично оборудване, включително и с холограмни изображения. Това дава нов облик на ученето от разстояние и нови възможности за студентите за още по-качествено усвояване на материала, подчерта деканът на УНСС проф. Димитър Димитров.

    На тържественото откриване на новата учебна година в залата присъства и заместник-деканът на университета Мирослава Раковска.

    Кметът на Кърджали Хасан Азис, който е възпитаник на УНСС и доктор в професионално направление „Администрация и управление“, също поздрави студентите със започването на учебната година и посочи, че интересът към дистанционното обучение е голям от представителите на административните структури, от  стопанската и икономическата сфери.

    Той изтъкна, че с развитието на възможностите за дистанционно обучение и новите магистърски програми, като тази по местно самоуправление, разработена съвместно с учебното заведение и Националното сдружение на общините в България, УНСС изпълнява една от най-важните си мисии-възможността, която дава за продължаващо обучение, развитие и професионално доусъвършенстване през целия живот.

    Всеки от тях да бъде промяната, която желаят да им се случи в родината, пожела в словото си-обръщение към новите студенти първокурсничката в специалност Мениджмънт и администрация Павлина Нонева.

    На тържественото откриване на академичната година в Хасково присъстваха Веселина Павлитова, началник на РУО-Хасково и председателят на ХТПП Янчо Янев. Поздравителни адреси към студентите и преподавателите са изпратени от кмета на Хасково и от областния управител.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ем
      Емо
      4 -2
      14:55, 24 сеп 2022
      Семестрите да ги направят някви нормални суми не по 800 900 лв!!!Без обучението е формално!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини