Рехабилитационната болница в Перник планира закупуване на нови болнични легла и апаратура за лабораторни изследвания

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация (Профилакториум) в Перник планира закупуването на нови болнични легла и апаратура за лабораторни изследвания.

Това става ясно от докладна на управителя ѝ Емил Ненков, входирана до Общинския съвет в миньорския град. Докладната ще бъде разгледана на утрешното заседание на местния законодателен орган.

В документа е отправено мотивирано искане за закупуване на легла с ортопедичен матрак и калъф за лежащо болни пациенти на стойност 20 000 лв. без ДДС. Единичната им цена е 1000 лв. В момента капацитетът на легловата база в болничното заведение е 60, като през лятото той достига пълната си заетост. Седем легла са подменени със собствени средства на дружеството.

Профилакториумът се нуждае още от апарат за изследване на Пълна кръвна картина (ПКК). Липсата на такъв налага изпращане на пробите до по-далечни лаборатории в града. В процеса често са ангажирани близки и роднини на пациентите, се казва още в докладната. Стойността за закупуването му по прогнозни данни е 12 000 лв. без ДДС.

Към докладната е приложена оферта и спецификация на оборудването, което лечебното заведение ще закупи.

Хиляда и двеста пациенти са преминали през Профилакторима през тази година. Това е рекордна посещаемост за последните десет години. Повечето от стаите вече са ремонтирани, освежени и отоплени, отчитат от болничното заведение.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини