Какви са последните варианти за редовен кабинет

Коментар на Николай Хаджигенов, Велислава Попова, Стойчо Стойчев и Кристиян Шкварек

Какви са последните варианти за редовен кабинет коментираха в студиото на „Здравей, България” адвокатът Николай Хаджигенов, главният редактор на „Дневник” Велислава Попова, политологът Стойчо Стойчев и политическият анализатор Кристиян Шкварек.

На въпрос възможно ли е БСП да предложи на всички без „Възраждане” по 1 вицепремиер, който да отговаря за двама-трима министри, гостите изказаха сходни мнения.

„Ако беше мандра и трябваше да я нападнат, щеше да е възможно, иначе – не”, каза Хаджигенов.

„Би било повторение на тройната коалиция – парцелиране на властта. Формула, която доказано не работи”, смята Стойчев.

„Ако има въобще някакъв минимален шанс за кабинет с третия мандат, той по-скоро би бил да се играе демонстрирането на компромис. По-скоро експертен кабинет. Шансовете за правителство в този парламент стигнаха най-ниската си точка. БСП са в една от най-неизгодните позиции да отидат на избори”, смята Попова.

И според Шкварк шансовете за правителство са нулеви. По думите на Хаджигенов е крайно време президентът Румен Радев да започне да носи отговорност за действията си.

„Очевидно мандата го дава на БСП, за да не могат да направят правителство”, смята той.  

Гостите коментираха и случая Nexo.

„Акцията прилича на едни други акции, които са просто за назидание и имат определено послание. Едно от тях е „Внимавайте на кого дарявате". Това сме го чували и при предишни случаи. Ако някой бизнес тръгне да подкрепя непартия от силите на статуквото, той получава предупреждения”, смята Попова.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини