Писателката Ивелина Радионова гостува в Асеновград

Ивелина Радионова – една от най-обичаните български съвременни писателки,  ще гостува в Асеновград, по покана на общината.

Срещата с авторката ще се проведе днес (10.03.23 г.) от 17:30 ч. в Градската библиотека.

Почитателите на литературното изкуство познават Ивелина Радионова като автор на „Алтъна”, „Обич”, „Писано с огън”, „Йова разказва”, „България навеки”.

Последната й книга носи името „До Боянския майстор”. В нея писателката разказва вълнуващи истории за страдание и обич, за фатална обреченост, за човешки съдби, които остават в сърцето и вълнуват дълго, след като си затворил последната страница.

Едновременно с това, изживяването кара читателя да се чувства горд, че е българин и че е част от традиция, която идва от вековете и отива към бъдещето.

Книгата събужда топлината и копнежа по една отминала епоха, в която дълг, чест и морал са били поставяни на пиедестал.

Посланията ѝ проникват дълбоко в съзнанието на читателите и отключват секретен код към мъдростта и познанието.

Родолюбието се усеща във всяка разказана история, с думи, които са като мляко, заквасено със звезди, песен на чанове, пъстро халище и свят хляб. Всеки, който се чувства истински българин, може да черпи сила от тях.

Посланието на книгата е читателят да открие своята причина да е жив. Да осмисли дните си. Защото всеки идва с определена мисия, която се превръща в пътеводна светлина в живота му.

Чрез творбите на Ивелина Радионова говори гласът на българското. Тя утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини