Кражбите на автомобили в региона се са повишили, как да се предпазим

През последните месеци са се повишили кражбите на автомобили в региона, според информация от наши източници. Бумът на противозаконното отнемане на автомобили е в съседните ни общини Свиленград, Любимец и Харманли. 

Този проблем не е изключено да мигрира и към Димитровград и Хасково, коментираха запознати с материята и е добре да сме по-бдителни в това отношение. Можем да предприемем превантивни действия,  на база метода на кражби, който е предимно към необезопасени автомобили.

Голяма част от задигнатите автомобили са били отключени, със свалени прозорци и дори с ключове на таблото, което води до извода, че злосторниците търсят лесна плячка, без да имат особено изискване към автомобила. В последствие тези автомобили може да бъдат използвани и за последващи престъпления, като нелегално превозване на мигранти например, което може да навлече допълнителни проблеми на вече бившите им собственици.

Като пример ви даваме кражба на автомобил от края на миналия месец в Харманли, когато в 10,30 часа ползвател на „Ауди А4“ от Любимец е сигнализирал, че паркираната пред дома му кола е открадната. Той признал, че оставил возилото отключено и с ключове на таблото.

Призоваваме ви към повече бдителност и да не се осланяте само на това, че градът е спокоен, поради което да пренебрегвате елементарните действия, чрез които може да опазите своята собственост. Затваряйте прозорците, заключвайте колите си, на големи паркинги се оглеждайте за съмнителни лица, които може да дебнат, а покрай големи вериги не оставайте колата с ключове, докато връщате количката примерно. Бъдете предпазливи!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини