Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията за движението е към 6:00 часа.

Интензивно е движението по границата с Румъния – на пунктовете „Кардам“ и „Видин“, на изход за товарни автомобили. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа" („Липница“ и „Крушари"), „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на официални празници на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход на ГКПП „Калотина". Там се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, призовават граничните власти. 

Трафикът е интензивен и на ГКПП „Малко Търново" за леки автомобили на изход, на границата с Турция.

На границата с Гърция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата" и ГКПП „Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден", ГКПП „Златоград", ГКПП „Ивайловград" и ГКПП „Капитан Петко войвода". През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Северна Македония. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини